Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden
 • De Blink
  David Tenierslaan 8
  3904 ZA Veenendaal
  T 0318 - 51 17 41 
   
  Wij bieden (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking. We zien hun mogelijkheden en gaan onvoorwaardelijk voor hun ontwikkeling.

Uitstroomrichtingen

 • Als een jongere van school gaat, zijn er twee uitstroommogelijkheden: dagbesteding of (gedeeltelijk betaalde) arbeid. Volgens de Participatiewet moet iedereen met een loonwaarde van meer dan 30 procent uitstromen naar arbeid.

Onze ambitie

De ambitie van De Blink is zo veel mogelijk toe te leiden naar duurzame (betaalde) arbeid. Het devies is dan ook: duurzame (gedeeltelijk) betaalde arbeid als het kan - dagbesteding als het moet. In overleg met de jongere en zijn ouders brengt de school een advies uit over de mogelijkheden die er zijn. Daarbij houden we rekening met de wettelijke verplichtingen.

Gemeente Veenendaal

De Gemeente Veenendaal heeft een leidende rol bij de aanmelding voor dagbesteding, beschut werk (als de gemeente dit gaat organiseren) en (gedeeltelijk) betaalde arbeid.
 Opbrengsten
 
De school, de jongere en ouders bepalen in overleg het moment van schoolverlaten en uitschrijving. De meeste jongeren verlaten onze school als ze ongeveer 18 jaar zijn.

Uitstroom

:

Help (nieuw venster)